Informatieve blog en tips over gezondheid

Blog - overzicht
Neuronen en synapsen

8222

Neuronen en synapsen

Het zenuwstelsel bestaat uit miljoenen zenuwcellen of neuronen. In dit artikel vertel ik meer over hun bouw, hun functies, hun structuur en de verschillende soorten neuronen. Maar ook wat een synaps of synaptische prikkeloverdracht is.

MSG voedingsadditief

3666

MSG, een minder onschuldig voedingsadditief dan we denken

MSG, E621 of mono sodium glutamaat is een neurotoxisch voedingsadditief dat de zenuwcellen kan overprikkelen en histaminereacties kan opwekken zoals een astma-aanval, hoofdpijn, duizeligheid, zweten, hartkloppingen, slapeloosheid…

Voetreflexologie

937

Therapeutische diversiteit binnen de natuurgeneeskunde

Binnen de natuurgeneeskunde bestaat een brede waaier aan therapeutische behandelingen en genezingswijzen. Gelukkige beschikken we over de vrijheid om zelf onze natuurlijke therapie te kiezen en deel te nemen aan het behandelingsplan.

Natuurgeneeskunde en voeding

1275

Natuurgeneeskunde, lichaam en geest een met de natuur

Met VitaliSano kies ik bewust voor een holistische visie, gebaseerd op de filosofie van Hippocrates, vader van de natuurgeneeskunde. Voor elk genezingsproces kies ik voor voeding, gezondheid & een levenswijze zo dicht mogelijk bij de natuur.

Glutengevoeligheid

2439

Gevoeligheid voor gluten

Onverklaarbare klachten zouden veroorzaakt kunnen worden door coeliakie of glutenintolerantie, een tarwe-allergie of een moeilijk te diagnosticeren glutengevoeligheid. Ontdek het verschil tussen deze drie gluten gerelateerde aandoeningen.

Slapen om te herstellen

1520

Slapen om te herstellen

Onze slaap gebeurt in verschillende slaapcycli die evolueren met de leeftijd: we onderscheiden 5 essentiële fasen die nodig zijn voor het lichamelijke en geestelijke herstel, de aanmaak van hormonen en de verwerking van informatie.

Diarree

4010

Diarree: kenmerken, oorzaken, mechanismen en complicaties

Diarree heeft vele oorzaken zoals infectie, slechte voedselopname, voedselintolerantie, stress, parasieten. In dit artikel leggen we uit hoe diarree kan ontstaan en wat de complicaties kunnen zijn van acute en chronische buikloop.

Gezondheidspreventie

1633

Gezondheidspreventie

Gezondheidspreventie is een belangrijke taak binnen het gezondheidssysteem. Een niet onbelangrijk deel van deze taken kan aangeboden worden door de complementaire natuurgeneeskunde, in samenwerking met de reguliere gezondheidszorg.

Cholrella chlorofyl

2257

Chlorella, rijke bron van geneeskrachtige chlorofyl

Chlorella is een alg, rijk aan chlorofyl, 19 aminozuren, vitaminen en mineralen. Ze werkt ontgiftend, beschermt tegen kanker, bevordert groei, stofwisseling en ademhaling, stimuleert wondgenezing en is bloeddrukverlagend.

Detoxoficatiesysteem van de darmen

927

Het detoxificatiesysteem van de darmen

Het detoxificatiesysteem van de darmen is in staat om in twee fasen de toxines te transformeren in wateroplosbare stoffen die via de urine afgevoerd worden. Het detoxificatievermogen van de darmen wordt bepaald door verschillende factoren.

Organisatie zenuwstelsel

1958

De organisatie van het zenuwstelsel

De organisatie van het zenuwstelsel is redelijk complex en bestaat uit het centraal en het perifeer zenuwstelsel, het somatische en het autonome zenuwstelsel, het sympathisch en parasympatisch zenuwstelsel, en het ruggenmerg en de hersenen.

Basisprincipes natuurgeneeskunde

2152

De fundamentele basisprincipes van de natuurgeneeskunde

De natuurgeneeskunde is het vertrekpunt van de complementaire gezondheidszorg en berust op 6 fundamentele basisprincipes waarbij de zieke - en niet de ziekte – en de zelfgenezende kracht van de patiënt centraal staan.