Cholrella chlorofyl

2260

Chlorella, rijke bron van geneeskrachtige chlorofyl

Chlorella is een alg, rijk aan chlorofyl, 19 aminozuren, vitaminen en mineralen. Ze werkt ontgiftend, beschermt tegen kanker, bevordert groei, stofwisseling en ademhaling, stimuleert wondgenezing en is bloeddrukverlagend.

Detoxoficatiesysteem van de darmen

931

Het detoxificatiesysteem van de darmen

Het detoxificatiesysteem van de darmen is in staat om in twee fasen de toxines te transformeren in wateroplosbare stoffen die via de urine afgevoerd worden. Het detoxificatievermogen van de darmen wordt bepaald door verschillende factoren.

Detoxicatie lever

3756

Het detoxificatiesysteem van de lever

Het detoxificatiesysteem van de lever zet gifstoffen met de hulp van enzymen om in wateroplosbare of vetoplosbare stoffen die uitgescheiden kunnen worden. We leggen de twee fasen van het complexe detoxificatieproces in de lever uit.

Galblaas

1245

De galblaas, reservoir voor galvloeistof

De galblaas is een reservoir om door de lever aangemaakte galvloeistof te bewaren. Gal maakt vetten en vetoplosbare toxines wateroplosbaar om ze via de stoelgang af te voeren. In de Griekse humaanpathologie bepaalde gele en zwarte gal het humeur van cholerische en melancholische types.

Leverfuncties biochemische fabriek

1532

De verschillende leverfuncties

Lever is als het ware een biochemische lichaamsfabriek met levensbelangrijke functies zoals de aanmaak van rode bloedcellen, de productie van gal, het metabolisme, de ontgifting, de opslag van glycogeen, vitaminen en mineralen, en de warmteregulering.

Lever metabolisch orgaan

1890

De lever, belangrijk orgaan voor ons metabolisme

De lever is een grote klier, verdeeld in verschillende afgebakende kwabben en bestaande uit levercellen of hepatocyten. De lever is een belangrijk orgaan voor het metabolisme en de galproductie waarvoor hij 20% van de totale zuurstof in beslag neemt.

Ontgifting

928

Ontgifting, het lichaam is een biochemische fabriek

De ontgifting in het lichaam vindt plaats met de hulp van verschillende organen zoals lever, darmen, nieren, huid en longen. Ons lichaam is net een biochemische fabriek waar de afvalstoffen onschadelijk gemaakt en uitgescheiden worden.

6 ziektestadia Dr. Reckeweg

1615

De zes ziektestadia van Dr. Reckeweg

Reckeweg beschrijft 6 ziektestadia waarin we ons lichaam steeds verder vergiftigen en ziek maken: de 3 omkeerbare humorale en de 3 degeneratieve cellulaire fases. Behandeling bestaat erin terug te keren naar zo natuurlijk mogelijk voeding.

Dr. Reckeweg

1294

Lichamelijk ziektemodel en homotoxicoseleer van Dr. Reckeweg

De homotoxicoseleer van Dr. Reckeweg verklaart hoe we ons lichaam in 6 stappen vergiftigen en steeds zieker maken door toxines. Hij baseert zich hiervoor op de humoraalpathologie van Hippocrates, de basis van de natuurgeneeskunde.

Soorten toxines

1834

Soorten toxines: endogene en exogene toxines

Endogene en exogene toxines maken ons ziek. Endogene toxines ontstaan door het inwendige metabolisme, exogene toxines komen van buitenaf via de voeding, vervuilde lucht en water, maar ook door negatieve emoties en stress.

Lichamelijke intoxicatie

1069

Oorzaken lichamelijke vervuiling en intoxicatie

Ons lichaam wordt vervuild door het metabolisme dat afvalstoffen produceert, milieuverontreiniging in lucht, water en aarde, emoties, stress, verontreinigde voeding door landbouw en industrie, elektromagnetische straling.

Intoxicatie lichaam en geest

766

Intoxicatie van lichaam en geest

Ons lichaam wordt dagelijks belast met toxines en afvalstoffen uit voeding, stress, milieuverontreiniging, chemicaliën, straling. Verontreiniging leidt uiteindelijk tot psychische, lichamelijke en spijsverteringsklachten.